Leer Meer

WAT LEER MEER IS
Leer Meer is een bijlescentrum binnen het Nuborgh College Lambert Franckens, waarbij leerlingen uit klas 2 en 3 bijles krijgen van bovenbouwleerlingen. Na vier weken anderhalf uur bijles (per week) te hebben gevolgd, mag de leerling een toets van dat vak herkansen. Hieronder kunt u zien hoe het precies in zijn werk gaat.

INSCHRIJVEN
Na elke periode kunnen leerlingen uit klas 2 en 3 zich opgeven voor Leer Meer. Via ItsLearning (elo) geven leerlingen aan in welk vak ze bijles willen krijgen en welke toets van dat vak ze willen herkansen. Het aanmeldingsformulier is te vinden onder Vakken -> Leer Meer 2016/2017. De deadline voor het aanmelden ligt twee weken na de actieweek. U ontvang voor de deadline tijdig bericht per e-mail.

TIJDSDUUR
De leerling heeft een vaste dag per week bijles, waarop hij vier weken lang anderhalf uur bijles krijgt. De bijlessen vinden op school plaats op het gele lesplein, na het zevende of het achtste uur, afhankelijk van het rooster van de leerling. De leerling heeft dus van 14.30-16.00 uur of van 15.15-16.45 uur bijles. Het rooster krijgt de leerling via It’s Learning (ELO) toegestuurd.

DE LEERLING-DOCENT
De bijlessen worden gegeven door bovenbouwleerlingen in hooguit groepjes van vijf leerlingen. Zo blijft de bijles persoonlijk en is er tijd om alle vragen van de leerling te beantwoorden. De bovenbouwleerlingen moeten minstens een 7,0 gemiddeld staan voor het vak waarin ze bijles gaan geven. Bovendien moet hun vakdocent goedkeuring geven, zodat we weten dat de leerling ook in staat is om les te geven.

AFWEZIGHEID
Mocht een leerling een keer niet aanwezig kunnen zijn, dan wordt er in overleg met het bestuur van Leer Meer in diezelfde week een inhaaldag gepland om alsnog de bijles te kunnen volgen. Na de vierde bijlesweek zijn er nog 2 à 3 extra inhaaldagen, zodat de leerling voldoende kans heeft om daadwerkelijk vier middagen aanwezig te zijn. Het wordt op prijs gesteld als de leerling vroegtijdig afgemeld wordt door middel van een e-mail. Zo zijn we als bestuur van Leer Meer altijd op de hoogte waar de leerlingen zijn.

HERKANSING
Pas nadat de leerling daadwerkelijk vier weken lang bijles heeft gevolgd, heeft hij een herkansing 'verdiend'. Deze herkansing wordt in de week daarop afgenomen door een docent. Hun eigen vakdocent kijkt deze herkansing na en het hoogste cijfer telt.
Wij hopen dat we u zo voldoende hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u een mail sturen naar de contactpersoon van Leer Meer, Nienke van Doeselaar, bereikbaar via leermeer@nuborgh.nl.