Ons aanbod

Een programma op maat voor jou, dat is ons doel! Nu en in de toekomst met ons TotaalOnderwijs.

Op onze mooi gerenoveerde en school kun je havo- of vwo-onderwijs volgen. Het eerste jaar, in de brugklas, zit je met havo- en vwo-leerlingen door elkaar. Vanaf klas 2 ga je door naar havo of naar vwo (of naar vmbo-TL op een andere locatie van het Nuborgh College). In klas 3 kies je een profiel voor de bovenbouw. Je kunt kiezen uit vier profielen. Elk profiel heeft een combinatie van verplichte vakken en keuzevakken. Zo kun je altijd een profiel kiezen dat past bij jouw talenten en interesses.

In de bovenbouw verdiep je je in een profiel en bereid je je voor op je examens. Zit je op havo en ben je heel goed in een bepaald vak? Dan is het ook mogelijk om dit vak op vwo-niveau te doen, inclusief je examen. Naast je verplichte lessen heb je ook de mogelijkheid om een deel van je programma zelf in te vullen in de keuzewerktijd.

Naast het gewone lesprogramma kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat je je ook op andere gebieden ontwikkelt, die van waarde zijn voor jouw toekomst.

Een greep uit de activiteiten:
Maatschappelijke stage in leerjaar 3
Talenturen (bijv. Chinees, koken, techniek) in leerjaar 1 en 2
Het doen van onderzoek (onderzoeksvaardigheden)
Extra talenprogramma’s: Cambridge, Delf, Goethe
Toneel
Schoolbigband
Excursies naar binnen- en buitenland
Uitwisselingsprojecten met buitenlandse studenten