Ons aanbod

Een programma op maat voor jou, dat is ons doel! Nu en in de toekomst met ons TotaalOnderwijs.

Op onze mooi gerenoveerde en school kun je havo- of vwo-onderwijs volgen. Het eerste jaar, in de brugklas, zit je met havo- en vwo-leerlingen door elkaar. Vanaf klas 2 ga je door naar havo of naar vwo (of naar vmbo-TL op een andere locatie van het Nuborgh College). In klas 3 kies je een profiel voor de bovenbouw. Je kunt kiezen uit vier profielen. Elk profiel heeft een combinatie van verplichte vakken en keuzevakken. Zo kun je altijd een profiel kiezen dat past bij jouw talenten en interesses.

In de bovenbouw verdiep je je in een profiel en bereid je je voor op je examens. Zit je op havo en ben je heel goed in een bepaald vak? Dan is het ook mogelijk om dit vak op vwo-niveau te doen, inclusief je examen. Naast je verplichte lessen heb je ook de mogelijkheid om een deel van je programma zelf in te vullen in de keuzewerktijd.

Onderbouw
In het eerste en tweede jaar kun je kiezen uit talenturen. Wat dacht je van sterrenkunde, jeugd-EHBO of koken? Hiermee ontdek je je talenten en ontwikkel je een onderzoekende houding. Naast de talenturen bieden we ook vakondersteuning aan voor Nederlands, Engels of wiskunde en rekenen. Heb je meer uitdaging nodig? Voor hoog- en meerbegaafde leerlingen bieden we excellentiemodules aan. Bij het maken van al deze keuzes word je begeleid door je mentor en docenten.

Bovenbouw
Ook in de bovenbouw begeleidt de mentor je bij het vormgeven van je eigen lesprogramma. Naast extra vakondersteuning kun je ook in de bovenbouw kiezen voor meer uitdaging. Hierbij kun je denken aan een versterkt talenprogramma: Cambridge-, Goethe- en/of DELF-programma. Dit zijn internationaal erkende certificaten die bijvoorbeeld toegang kunnen geven tot buitenlandse universiteiten. Daarnaast geven wij excellente leerlingen de mogelijkheid om extra vakken te kiezen en/of examen te doen op een hoger niveau. Ook hebben we excellentieprogramma's, bijvoorbeeld masterclasses van verschillende universiteiten. 

Naast het gewone lesprogramma kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat je je ook op andere gebieden ontwikkelt, die van waarde zijn voor jouw toekomst.

Een greep uit de activiteiten:
Maatschappelijke stage in leerjaar 3
Talenturen (bijv. Chinees, koken, techniek) in leerjaar 1 en 2
Het doen van onderzoek (onderzoeksvaardigheden)
Extra talenprogramma’s: Cambridge, Delf, Goethe
Toneel
Schoolbigband
Excursies naar binnen- en buitenland
Uitwisselingsprojecten met buitenlandse studenten