Ons aanbod

Een programma op maat voor jou, dat is ons doel! Nu en in de toekomst met ons TotaalOnderwijs.

Het Lambert Franckens biedt havo- en vwo-onderwijs aan. In de onderbouw, leerjaren 1, 2 en 3, heb je in elk leerjaar dezelfde vakken als je klasgenoten. En naast de vaste verplichte vakken kun je kiezen uit talenturen voor klas 1 en voor klas 2 en vakondersteuning. In de brugklas zit je met havo- en vwo-leerlingen bij elkaar. Vanaf klas twee stroom je door naar havo of vwo (of naar vmbo TL op een andere school van het Nuborgh College). In klas 3 kies je een profiel voor de bovenbouw. Je kunt kiezen uit vier profielen. Elk profiel heeft een combinatie van verplichte vakken en keuzevakken. Zo kun je altijd een profiel kiezen dat past bij jouw talenten en interesses.

In de bovenbouw verdiep je je in een profiel en bereid je je voor op je examens. Zit je op havo en ben je heel goed in een bepaald vak? Dan is het ook mogelijk om dit vak op vwo-niveau te doen, inclusief je examen. Naast je verplichte lessen heb je ook de mogelijkheid om een deel van je programma zelf in te vullen in de keuzewerktijd. 

Naast het gewone lesprogramma kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat je je ook op andere gebieden ontwikkelt. Een greep uit de activiteiten:

Maatschappelijke stage
Onderzoeksvaardigheden
Vakoverstijgende projecten
Versterkt talenprogramma
Extra ondersteuning
IRun2BFit
Duurzaamheidsdagen
Toneel
Schoolbigband
Excursies naar binnen- en buitenland