LeerMeer

LeerMeer is een bijlescentrum binnen onze locatie, het Nuborgh College Lambert Franckens. Leerlingen uit klas 2 en 3 krijgen bijles van bovenbouwleerlingen. Na vier weken anderhalf uur bijles (per week) te hebben gevolgd, mag de leerling een toets van dat vak herkansen.

Wil je weten hoe het werkt? Lees snel verder!

Inschrijven
Na elke periode kunnen leerlingen uit klas 2 en 3 zich opgeven voor LeerMeer. Via ItsLearning (elo) geef je aan in welk vak je bijles wilt krijgen en welke toets van dat vak je wilt herkansen. Het aanmeldingsformulier is te vinden onder Vakken -> LeerMeer. De deadline voor het aanmelden ligt twee weken na de actieweek. Je ontvang voor de deadline op tijd bericht per e-mail.

Tijdsduur
Vervolgens heb je een vaste dag per week bijles, vier weken lang, anderhalf uur. De bijlessen zijn op  school, na je gewone lessen. Het rooster krijg je via It’s Learning (ELO) toegestuurd.

De leerling-docent
De bijlessen worden gegeven door bovenbouwleerlingen, aan maximaal vijf leerlingen tegelijk. Zo blijft de bijles persoonlijk en is er tijd om alle vragen van jou te beantwoorden. De bovenbouwleerlingen moeten minstens een 7,0 gemiddeld staan voor het vak waarin ze bijles gaan geven. Ook moet hun vakdocent goedkeuring geven, zodat we weten dat de leerling ook in staat is om les te geven.

Afwezigheid
Mocht je een keer niet aanwezig kunnen zijn, dan wordt er in overleg met het bestuur van Leer Meer in diezelfde week een inhaaldag gepland om alsnog de bijles te kunnen volgen. Na de vierde bijlesweek zijn er nog 2 à 3 extra inhaaldagen, zodat je voldoende kans hebt om ook echt vier middagen aanwezig te zijn. En geef via een mail vooraf wel even door als je niet aanwezig kunt zijn.

Herkansing
Heb je echt alle vier weken lang bijles gevolgd, dan heb je een herkansing 'verdiend'. Deze herkansing wordt in de week daarop afgenomen door een docent. De eigen vakdocent kijkt deze herkansing na en het hoogste cijfer telt.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail. Je kunt LeerMeer bereiken via leermeer@nuborgh.nl.